2024-09-03

Åska i luften

Åskoväder kan dyka upp väldigt plötsligt. Här får du tips och idéer om hur du går tillväga om du får strömavbrott eller problem med din bostadsswitch.

Strömavbrott

Om du råkar ut för strömavbrott efter ett åskoväder, börja med att kontrollera din jordfelsbrytare och återställ om någon säkring löst ut. Hjälper inte detta och det fortfarande är strömlöst kan du anmäla felet till oss på 0340-62 88 00. Efter kontorstid ringer du till 010-219 30 00.

Problem med din bostadsswitch?

Om din bostadsswitch slutat fungera, får du via länken nedan tips och svar på hur du går tillväga för att komma igång igen.

Varför fungerar inte mina tjänster i net@seaside?


Tips mot åskskador

Det billigaste och absolut enklaste sättet för att skydda din elektroniska utrustning mot åskskador är naturligtvis att dra ur alla kontakter, koppla bort tv-antenner och anslutningar i telefoninätet. Om du använder tjänsterna bredbands-tv eller bredbands-telefoni är det viktigt att du permanent kopplar ifrån inkommande antenn eller telefonikabel som inte används. Dessa behövs inte längre och kan leda till problem vid åska.

Trygghetstillval

Läs och lär dig mer om hur du kan skydda din elektroniska utrustning mot åsknedslag. Om olyckan är framme, till exempel vid ett åsknedslag eller annat som inte täcks av din garanti, kan du som tecknat vårt Trygghetstillval kostnadsfritt byta ut din bostadsswitch här hos oss på kontoret i Varberg.

Länk till vår sida om åskskydd och Trygghetstillval. 

mörka åskmoln över havshorisont