2024-07-04

Välkommen Kristoffer, säkerhetsansvarig på Varberg Energi

Under våren startade Kristoffer sin anställning hos oss. Han arbetade tidigare på Polismyndigheten och kommer på Varberg Energi att vara ansvarig för allt som rör säkerhet.

Kristoffer Sixten, Säkerhetsansvarig på Varberg Energi

Först och främst, varmt välkommen till Varberg Energi. Din tjänst är ny hos Varberg Energi, hur ser du på det och vad för olika arbetsområden har du?

Tack! Med att det är ny tjänst kommer det vissa utmaningar, det finns inget arbete att ”ta över” i den vanliga bemärkelsen utan det handlar om att göra en nulägesanalys och därigenom kartlägga vad som behöver prioriteras. Uppdraget är väldigt brett och innefattar mängder av olika områden, allt från informationssäkerhet, fysisk säkerhet, beredskapsplanering, säkerhetsskyddsarbete med mera. Samtidigt är det väldigt inspirerande och roligt att få vara med och forma tjänsten och att vara en drivande del i Varberg Energis utveckling inom säkerhet. Hot kopplade både till det förändrade omvärldsläget samt den ökade risken för inhemska hot gör att säkerheten behöver utvecklas och ha ett extra fokus under lång tid framöver.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet som säkerhetsansvarig hos oss?

Jag har alltid varit intresserad av säkerhet i stort och i princip alla mina tidigare jobb har på ett eller annat sätt varit kopplat till någon form av säkerhetsarbete. Jag såg en chans att kunna utvecklas och prova på något nytt inom ett område som jag tycker är roligt och som är i en expanderande fas. När jag sedan var inne i rekryteringen fick jag ett gott intryck av företaget, dess ledning och hur man såg på tjänsten och framtiden.

Vad är ditt mål det närmste halvåret i din nya roll på Varberg Energi?

Att skapa mig en bild av företaget och lära mig så mycket jag kan om branschen. Samtidigt, via nulägesanalys påbörja förändringar avseende de mest prioriterade säkerhetsområdena.

Vad har du för erfarenhet sen tidigare? Utbildning, tidigare jobb?

Jag kommer närmast från Polisen där jag varit under 18 år haft olika befattningar. De senaste tolv åren har jag arbetat inom utredningsverksamheten. Inom utredningsverksamheten har jag varit brottsutredare för att sedan bli förundersökningsledare och slutligen har jag de senaste åren varit chef på utredningsavdelningen i Falkenberg/Hylte. Innan min tid på Polisen arbetade jag mycket med butikssäkerhet via bevakningsföretag.

Slutligen, vilken del inom Säkerhet brinner du mest för och varför?

Jag har nog svårt att välja ut någon enskild del. De är väldigt olika och har så många olika nyanser och utmaningar. Beredskap och kris kopplat till omvärldsläget, det ökande cyberhotet, personalens säkerhet, skydda företagets tillgångar med mera är alla viktiga och intressanta delar.